Jak jsme otevřeli Bosou stezku v Kolíně

03.10.2016 22:04

 

3. 10. 2016 jsme slavnostně otevřeli novou bosou stezku ve městě Kolín. 

Nebyl to nápad našeho spolku, ani vedení města, podněty městu na výstavbu bosé stezky podávali sami občané. Ba co víc, někteří si bosou stezku od města  přáli pod vánoční stromek. 

V Kolíně je poměrně široká základna příznivců bosování. Vše začalo nenápadně, na Faceeboku ve skupině Maminky z Kolína, kde se mimo jiné řešily i trendy ve zdravém obouvání (barefootová obuv). 

Skupina, u jejíž zrodu stálo 5 maminek na mateřské, se záhy rozrostla na 150 členů. V čele skupiny stála Veronika Žatečková, která projekt bosé stezky navrhla vedení města, a která je nyní ředitelkou pobočky Bosé turistiky v okrese Kolín. 

Pan starosta, Mgr. Bc. Vít Rakušan  nejprve váhal, neboť město dlouho nemohlo najít odbornou firmu, která by důvěryhodně zvládla zpracovat projektovou

dokumentaci a následně stezku postavit. A ačkoliv náš spolek Bosá turistika nebyl jediným subjektem u něhož se  město při průzkumu trhu poptávalo, zvítězili jsme a tuto zakázku také realizovali.

Děkujeme všem kteří se na projektu podíleli. Veronice Žatečkové, Jozefu Janišovi, technickému řediteli našeho spolku, panu starostovi a všem, díky nimž projekt vznikl.