Otevřeli jsme novou bosou stezku v Kostelci u Kyjova

18.09.2016 14:45

Bosá stezka v Kostelci u Kyjova

 
Dne 16.9. 2016 jsme za účasti náměstka hejtmana Jihomoravského kraje, pana  Mgr. Marka Šlapala jsme otevřeli novou bosou stezku.
 
Bosá stezka vznikla na pozemcích Vinného sklepa Krýsa, fantastickým místem pro pořádání firemních akcí, obchodního jednání, školení rodinných oslav, svateb a příjemného posezení u sklenky  vína s možností ubytování v pensionu.
 
S myšlenkou vybudovat u vinného sklepa bosou stezku přišla Alexandra Lungová, provozující Ateliér Luna věnující se celostní medicíně.
 

Mgr. Marek Šlapal, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje slavnostně otevírá bosou stezku v Kostelci u Kyjova

Rolí Bosé turistiky bylo zpracování profesionálního projektu a získání financí na výstavbu, které poskytl Jihomoravský kraj.
 
Dalším úkolem Bosé turistiky bylo dohlížet na stavbu (stavěl sám pan Krýsa se svým týmem) tak, aby stezka splńovala kvalitativní, bezpečnostní a estetická kritéria. Tým pana Krýsy si však počínal profesionálně a právem si zaslouží náš certifikát kvality. 
 
Bosá turistika také dodala krásnou informační tabuli, kterou vidíte na obrázku. 
Pan náměstek Mgr. Šlapal slavnostně za účasti Davida Mrhače (zakladatel spolku Bosá turistika), Roberta Krýsy (majitel vinného sklepa Krýsa), Alexandry Lungové (Luna ateliér), Jozefa Janiše (technický ředitel spolku Bosá turistika) a dalších cca 60 účastníků  přestřihl pásku a symbolicky tak stezku otevřel. 
 
 
 
U příležitosti otevření bosé stezky  výše uvedení aktéři veřejně vyhlásili další pobočku spolku Bosá turistika v Kostelci , kterou povede Alexandra Lungová, jež s myšlenkou bosé stezky přišla a k bosé turistice v regionu má vysoce proaktivní přístup.