4. května se na celém světě poběží NABOSO, v Praze také

14.04.2014 21:40

Mezinárodní den běhu naboso. 

4. května se na celém světě poběží NABOSO, v Praze také

Chůze a běháni naboso, jako součást zdravého životního stylu zažívá po celém světě nebývalý boom.  Snad proto byl 4. květen vyhlášen jako International Barefoot Running Day (Mezinárodní den běhu naboso).

  • Ve světě půjde o čtvrtý ročník, v České republice se k této mezinárodní akci přidáváme poprvé, vysvětluje David Mrhač z neziskové organizace Bosá turistika,  která ve spolupráci s Barefoot Run Vivobarefoot Concept Store tuto akci pořádá. Bude to skvělá akce pro rodiče a děti v centru Prahy – společný výběh na Petřín, bosonohá přednáška s občerstvením a zážitkem pro děti i dospělé,  dodává.
  • „Program zahájíme ve 12.00 hodin v obchůdku Vivobarefoot v Divadelní 24  Praha 1, zajímavými přednáškami o outdoorových aktivitách naboso s možností diagnostiky chodidel zdarma. Od 14.00  odstartujeme běh k  Petřínské rozhledně. Poběžíte s námi, nebo myslíte, že naleznete rychlejší trasu až na vrchol? Je to na vás, hlavně si užijte cestu a krásný výhled na Prahu“, říká Daniel Visser, certifikovaný trenér bosého běhání.

  • Během do cíle akce nekončí. Můžete se těšit na občerstvení, přednášku Daniela Vissera o bosé technice běhu, 10% slevu na výkonnostní a dětskou bosou obuv, či vyzkoušet si chůzi bosky po rozbitém skle. Každý z účastníků také dostane pamětní placku. 

Kdy: 4.5.2014 

Kde: Vivobarefoot Concept Store, Divadelní 24, Praha 1

Co na nohy: Ideálně vůbec nic, nebo bosé botky :)

Program:

12:00-14:00 ZDARMA posouzení vašeho chodidla, běžecké techniky - nutnost rezervace - https://www.vivobarefootpraha.cz/#services
13:00-13:30 – možnost vyzkoušet si bosou chůzi po skleněných střepech

13:30 – 13:45 Outdoorové aktivity naboso– přednáška Davida Mrhače, ze sdružení Bosá turistika na téma bosého turismu u nás i ve světě. Proč začít? Jak začít? Kde začít?

13:45-14:00 Sníh, střepy a žár – přednáška o tom, co všechno naše chodidla vydrží a proč to vypadá tak nebezpečně (s možností vyzkoušet si chůzi naboso po rozbitém skle)

14:00-15:00 Barefoot Run - bosý běh od Vivobarefoot k petřínské rozhledně.

15:00 – 16:00 rozdávání placek, občerstvení ve VIVOBAREFOOT Concept Store, možsnost nákupu s 10% slevou

16:00 Přednáška Daniela Vissera o bosém běhu a technice,

16:30 Otázky a odpovědí

Hurá domů…!!!

 

Registrace na: bosaturistika@email.cz, nebo na našem FACEBOOKU

Co na nohy: Ideálně vůbec nic, nebo bosé botky :)

 

Partneři akce: