Jak jsme postavili Bosou stezku na Praze 6

26.06.2016 21:48

Dne 25.6. 2016 byla slavnostně otevřena zážitková hmatová stezka  naboso  na Praze 6. Její výstavba byla svěřena našemu spolku Bosá turistika

Popud pro výstavbu stezky dal Igor Slouka, provozující metodické webové stránky Turistika Naboso, který zároveň zařídil u městské části  Praha 6 dotaci a vytvořil původní návrh - do které vtělil svou představu o stezce. 

O grand požádala společnost naboso s.r.o., prodejce bosé obuvi všech značek, sídlící v Praze v Dejvicích.

Původní návrh (který mimo jiné obsahoval pole z reliéfní dlažby pro nevidomé a gumovou černou dlažbu)   upravil Jozef Janiš (technický ředitel našeho spolku, pověřený výstavbou stezek) tak, aby z hlediska technických, estetických a finačních možností byl proveditelný.

Čili, místo všení reliéfní a gumové dlažby, kterou najdemena každém chodníku či babazénu, byly použity takové přírodní povrchy, které stěží ve městě či v parku nalezneme. Přírodní povrchy navíc lépe ladí k akátovým obrubníkům i lavičkám, než člověkem uměle vytvořený povrch. Takové materiály navíc vyžadují jinou fixaci a způsob provedení. Pan  Janiš provedl dílo výtečně, za což mu patří velký dík. 

Výsledkem je krásná Bosá stezka na Praze 6, která poskytne příjemnou stimulační masáž nejen vašim chodidlům, ale je také zalahodí očím.