Jak probíhal Bosý výšlap na Sněžku

22.09.2013 19:23

Včerejší akce "Sněžka" byla velice vydařená, počasí navzdory. To se rozhodlo nám akci překazit, ale nedali jsme se.

Celý den s přestávkami mrholilo, či pršelo, na otevřených prostranstvích foukal silný vítr, nemluvě o tom, že na vrcholu Sněžky bylo 2,8°C.

Udělali jsme si okruh: Pec - Obří Důl - Sněžka - Růžovka - Pec. Nicméně vrcholu jsme i přes tuto nepřízeň úspěšně dosáhli, kromě Elišky, která se od nás musela bohužel z časových důvodů u Luční boudy odpojit (to že šla v botách se v tomto počasí a na tomto povrchu dá pochopit).

Ostatní (dospělé) osazenstvo vystoupalo z Pece až na vrchol Sněžky bosé. Po krátkém občerstvení jsme se vydali na sestup zpět do Pece.


Na zpáteční cestu se naše bosá skupinka roztrhala, dle toho, jak kdo pospíchal. Igor se na zpáteční cestu obul, ale i přes to mu patří obdiv, vzhledem k tomu, že byl po nemoci a antibiotika dobral teprve předchozí den.

Později se obul i Jarda, já s Davidem jsme se rozhodli že to dáme. No, dali jsme to, ale byl to nejnáročnější povrch, po kterém jsem kdy v životě šel. Později jsme se s Jardou setkali v boudě Růžovka u horkého čaje a jídla. Pak jsme se vydali na závěrečnou část cesty, do Pece jsme s Davidem dorazili už téměř za tmy. 

Byla to velmi povedená akce a doufám, že se nám ještě letos podaří něco zorganizovat, tentokrát něco méně náročného, pro širší část bosochodecké věřejnosti 

P.S. Velmi nás překvapily příznivé a leckdy neskrývaně obdivné reakce veřejnosti, kdy nás spousta lidí zastavovala a povídala si s námi. Dokonce jsme narazili i lidi, kteří o naší akci věděli z facebooku, nebo z rádia Frekvence1, kde o nás ráno hovořili.

 

Autor: Vláďa 

 

Diskusní téma: Jak probíhal Bosý výšlap na Sněžku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek