Sedmá sezóna v Kittelově muzeu zahájena - Kittelova pěšinka pro bosé nohy

04.05.2016 21:58

    Odpísknutím na bezovou píšťalku zahájilo Kittelovo muzeum na Krásné svou sedmou sezónu. Každoročně se mohou návštěvníci těšit na expozici s novým tématem na daný rok. 

    Ta letošní je věnována praní a také péči o prádlo a prádélko, aby bělostné krajky byly stále působivé. Nový dětský koutek v pokladně muzea je určen nejmladším návštěvníkům. Mohou se zde poučit i pobavit. 

    Novou interaktivní tvář v Kittelově muzeu nyní najdete venku. Jednou z letošních novinek jsou ´Vykopávky pro děti´ neboli Ausgraben. V novém přírodním pískovišti si děti mohou zahrát na archeology a najít si ten svůj poklad. Tento dětský koutek připomíná vzácná historická naleziště pazourku nedaleko odtud. (Archeologické nálezy a pradávnou minulost připomíná jedna celá místnost v Kittelově muzeu. )

    Velký úspěch v neděli 1. máje slavila nově otevřená Kittelova pěšinka bosých nohou

    Boty zouvali děti i dospělí a našlapovali po nejrůznějších terénech. Pěšinka připomínající tvar (neuzavřené) ležaté osmičky je vysypaná kůrou, pískem, trávou, kameny, oblázky, dřevem, smrkovými větvičkami, jehličím i pilinami, ale i jehnědami, kočičkami, šiškami, kaštany i skořápkami, a protože Kittelovo muzeum se nachází na Pěnčíně tak se zde dá projít i úsekem skleněných korálků. Trend bosé chůze je celosvětový a v souladu se zdravým životním stylem. 

    Osahávání si nejrůznějších terénů bosým chodidlem mohou být lidé lépe v kontaktu s terénem, se Zemí a poznat ´na vlastní chodidlo´ další rozměry chůze, které běžně nevnímáme. Týkají se nejenom povrchu jemnosti, hladkosti, drsnosti, ale i různé teploty, podle toho, který terén se právě přechází. 

    Kittelova pěšinka pro bosé nohy, stejně jako muzeum s sebou nese téma zdraví, uzdravování a blízký vztah k přírodě. 

    Navíc všem návštěvníkům nabízí zážitek, který je může dál inspirovat k dalším i delším vycházkám přírodou, možná i bez bot, vždyť chodit bosu je zdravé a přirozené. Jak pravil zenový mistr Lin-čch´: „Zázrakem není chůze po vodě, ale chůze po Zemi.“