Diskuze

Diskusní téma: Diskuze

nové texty

Igy | 09.01.2015

Vážení, na https://www.turistikanaboso.cz/texty/ přibyly dva snad zajímavé texty: Strašák jménem tetanus a Zdobení nohou. Hezké počtení a těším se na diskuzi. Igor, www.TuristikaNaboso.cz

Pozor kde se pohybujete a kam šlapete

Radek | 04.01.2015

Jednoho letního dopoledne jsme se s kamarádem vydali na výšlap. Zpočátku jsme šli v teniskách, ale když jsme dorazili k parku, přehledný a upravený terén nás svedl k tomu, abychom pokračovali bosí. Po cca 300 m chůze naneštěstí šlápl kamarád na injekční jehlu, kterou tu nějaký feťák bez rozmyslu odhodil. Jehla se zapíchla zhruba 5 - 7 mm hluboko a rána mírně krvácela. Jehlu okamžitě vyndal zamířil k lékaři. Po přibližně 4 měsících odběrů krve, pozorování atd. se u něj naštěstí žádná nákaza nepotvrdila. Městské ulice, parky apod. jsou dnes plné těchto nejrůznějších ,,pomůcek" a každý by si měl rozmyslet zda tady ta bosá chůze stojí za to. Případ se stal v Brně. Raději se projdu bosky někde na venkově v přírodě, kde je relativně čisto. Doufám, že tímto někoho od chození naboso neodradím.

Re: Pozor kde se pohybujete a kam šlapete

Pavel | 06.01.2015

Já chodím v Praze a dlouhá léta jsem žádnou stříkačku nikde neviděl, pro jistotu dávám pozor.

Re: Pozor kde se pohybujete a kam šlapete

Igy | 08.01.2015

Ahoj, tedy také jsem se s jehlou zatím nesetkal, je nutné být opatrný i vhodně volit terén. Je to ale rozhodně nepříjemná věc, třeba si i na jehlu sednout v tramvaji.... Každopádně hned k lékaři, jehlu s sebou, pro účinnou aplikaci virostatik rozhodují hodiny, ne-li minuty. Jinak v nejbližší době zveřejním příspěvek o strašáku jménem tetanus. Zdravím, Igy, www.TuristikaNaboso.cz

odkaz

Pavel | 21.12.2014

Sice o bosých lidech nikde zmínka, ale myslím si, že takový člověk by to taky neuznával.Jinak cizince v centru Prahy většinou taky nevídávám "městsky" oblečené, ale úplnně stejně,jako Čechy.

https://video.aktualne.cz/dvtv/zakaz-outdooru-obleceni-na-milesovku-do-mesta-nepatri/r~ed1d0fa286e511e4a7d8002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-15

Re: odkaz

Igy | 24.12.2014

Také rád vyvolávám diskuze. Dotyčného chlapíka, který prodává klasickou obuv, oslovím s bosou tématikou. I.

Praha kdysi

Pavel | 17.12.2014

Musím se smutkem říci toto.Viděl jsem nějaké archivní fotky z Prahy, na zemi krásně vymeteno, žádné střepy a jiný nepořádek, jako to dnes běžně vídáváme na spoustě míst.Tehdy to bosým nohám přálo daleko víc.

odkaz

Pavel | 16.12.2014

No, to jsou mi názory (zejména něco pro Igyho), přitom diskuze je z tohoto roku, kdy už je to relativně trendy.

https://www.emimino.cz/diskuse/deti-chteji-chodit-bosy-188984/

Re: odkaz

igy | 18.12.2014

"Hezké" - objevují se tam snad všechny předsudky (že je to blbost, divné, neslušné, nezdravé... ). Škoda, že někteří lidé nejsou schopni či ochotni se třeba jen nad předsudky trochu zamyslet... Igy.

Re: Re: odkaz

Pavel | 18.12.2014

To je právě to, čím víc předsudků, tím menší ochota zamyslet se.Mám zkušenost, že se spoustou zarytých předsudkářů často není možná ani normální domluva.Lidskou povahu holt nepředěláme.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Přidat nový příspěvek

Organizujeme

•  výlety (do přírody, do hor)
  •  vandry, tábory
  • společenské akce
  • sportovní akce

Spolupracujeme

•  se zavedenými firmami
  •  s veřejným sektorem

Nabízíme

• podporu Vašich akcí
  • reklamu, PR 
  • informování médií
  • propagační materiály 

O připravovaných událostech informujeme přes 10.000 zájemců z cílových skupin. Přes naše PR oddělení se o akci dozví zavčas všechna media. Díky sdružené reklamě zajištujeme propagační předměty až za 1/3 jejich tržní ceny. Podporujeme charitativní projekty

Více o našich službách ZDE